/
  • Kickstarteren

   Kickstarteren is een werkwoord. Het nieuwe googlen. Iets kickstarteren betekend een crowd-funding campagne opzetten, meestal via de website kickstarter.com. Bij crowdfunding laat je een project dat je wil gaan doen vooraf betalen door de mensen die het uiteindelijk willen gaan kopen. Ideaal omdat je niet hoeft te gokken of er wel een markt voor je product is. 

   Ik ga niet direct naar Kickstarter omdat het opzetten van een kickstarter erg veel tijd kost, daarom eerst een "hoeveel mensen willen een vind-je-fiets-ding" meting via mijn eigen site op rolfhut.nl/vindjefiets.

  • Andere oplossing: Bike Bell

   Er zijn natuurlijk meer mensen die nadenken over een oplossing voor het "vind-je-fiets-probleem". De belangrijkste daarvan is de Bike Bell. Dit is een, ook erg cool, project dat een ontvanger inbouwt in een fietsbel. De ontvanger werkt niet met een zender aan de sleutelbos, maar met een app op je telefoon. De techniek die gebruikt wordt voor de Bike Bell is Bleutooth Low Energy. Ik heb expliciet niet voor BLE gekozen omdat het bereik van de 433 MHz zender-ontvanger die ik in mijn vind-je-fiets-ding hebt veel groter kan zijn. BLE heeft in een stalling typisch een bereik van ca. 10 meter. Ik zou een groter bereik moeten kunnen halen met 433 MHz, waardoor de hele stalling gehaald wordt. Als je fiets buiten staat, is de Bike Bell zeker een goede optie: kijk dan even naar hun website.