/
  • Rolf Hut

   Ik ben wetenschapper aan de TU Delft en los mijn problemen met een MacGyver instelling op. Ik maak meetapparatuur van consumenten electronica. Ik zoek nieuwe inzichten in bestaande openbare data-bronnen. Ik motiveer studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen, te doen.

   [UPDATE] Ik ben een van de drie finalisten voor de "Ingenieur van het Jaar 2017" prijs van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). Tot 16 April kan je via deze link op mij stemmen. [EINDE UPDATE]

   Daarnaast ben ik duizendpoot en heb ik een brok energie dat ik gebruik om dingen, projecten en evenementen op te zetten. Regelmatig schuif ik bij Nieuws en Co, rond 18.15 op NPO Radio 1 aan. Daar praat ik over het nieuws vanuit mijn wereld gezien, zoals in dit voorbeeld over maken in het onderwijs.

   Ik schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Ik ben publiek spreker over techniek en wetenschap. Ik schrijf een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Ik geef workshops van festivals tot basisscholen waarin van jong tot oud leren dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta's. Ik ben vooral eindeloos nieuwsgierig. Online en in mijn eigen leven kom ik continu projecten en projectjes tegen waar mijn geek-hart sneller van gaat kloppen. En daar schrijf ik dan een stukje over. Ter informatie, of ter inspiratie. Maar in ieder geval ter vermaak.

   Op deze website publiceer ik mijn blogs, columns en andere schrijfsels, of als die ergens anders staan, publiceer ik hier een link. Ook aankondigingen van en links naar media-optredens vermeld ik hier. Over mijn wetenschappelijke werk publiceer ik op deze site blogs die op een leken-publiek gericht zijn. Voor mijn wetenschappelijke artikelen ben ik te volgen op researchgate en natuurlijk op mijn TU Delft pagina.

   Wil je me boeken voor een lezing of een workshop, neem dan contact op met de Speakers Academy of benader me op twitter: @rolfhut.

  • Recente blogs en nieuws

   I raised an eyebrow. Wahid Palash, a Bangladeshi phd student, explained to me how he could better predict when river Ganges might flood. Strikingly, he used only information from the inflow point into Bangladesh. Frowning I ask him why he doesn’t just use the information on river Ganges from [...]

   lees verder

   We made a collaborative Rube Goldberg Machine! We demonstrated it live on the streets of San Francisco! Everyone knows these machine where a rolling marble tips over book, that sets a toy car in motion, that hits the on-button of a fan that blows away ... etcetera: a Rube Goldberg machine. [...]

   lees verder

   3 of page 72