/
  • Nuna 3G Alarm

   Michel van Baal wil graag een alarm dat hem waarschuwt zodra hij met de volgauto van de Nuna zonnewagen bereik met zijn telefoon krijgt. Dan kan hij snel zijn live-stream aanzetten. 

   U vraagt, wij draaien. Michel wil een alarm, dan krijgt hij ook een alarm. Voor Michel, en voor mijn maakbare wereld column in de Volkskrant. Te lezen op de site van de Volkskrant en op Blendle.

   Dit alarm werkt met een goedkope Android telefoon waarop een app draait waarbij het scherm van zwart naar wit gaat als je bereik in rijdt. Deze app is geschreven door Jeroen Smeets: app- en website-bouwer die het een leuke uitdaging vond om mee te helpen. De app (inclusief code: hoera voor open source!) is te downloaden op bitbucket  Met een LDR (licht-gevoelige weerstand) verstopt in de dop van een pen, die boven het scherm van de telefoon hangt, detecteer ik of het scherm zwart, of wit is. Met een schakeling (onder de video hieronder) zet ik vervolgens een LEDstrip en sirene aan. Alles draait op 5 volt uit een aansteker naar USB converter. Uitzondering is de 12 volt LEDstrip die via een step-up board stroom krijgt.