/
    • Ik ben niet uniek. Gelukkig niet zeg. Als ik ergens mijn technische "tinkering" werk demonstreer is er altijd iemand die stelt dat ik "die en die" dan ook moet kennen. Mijn reactie is bijna altijd: "uhm: wie?". Er zijn zo veel tinkerers die leuke dingen maken. De meesten ken ik niet. Ik word zeer blij wanneer ik op andermans werk gewezen word. Het werk van anderen is één van de grootste bronnen van inspiratie en ideeën voor mij. (Iets met schouders en reuzen zou Newton zeggen). Op de volgende twee projecten werd ik onlangs gewezen: een bloempot-koelkast combi en een magnetische waterpomp gemaakt van makkelijk te krijgen onderdelen.

      Grow in the City: bloempot-koelkast!

      Grow in the City

      Nine Perdeck maakte, net als bij mijn irrigatiesysteem, gebruik van het feit dat potten van klei poreus en dus een beetje lek zijn. Ze realiseerde zich dat als water aan de buitenkant van een bloempot verdampt, dat die pot dan afkoelt. Daar kan je gebruik van maken! Ze ontwierp een een poreuze bloempot met een apart laatje. Door de verdamping koelt de lucht in het laatje af: ideaal om de vruchten van de plant die je in de pot zet langer te bewaren! In een leuke video op haar site laat ze het bouwproces goed zien.

      The Hebron Aquality Project: een magneto-pomp!

      Magneto pomp

      Voor zijn afstudeerproject ontwierp Ryan Brand een pomp die gemaakt kan worden van onderdelen die lokaal in Hebron (Westelijke Jordaanoever) beschikbaar zijn. Wat ik er erg stoer aan vind is de spoel die hij zelf om een pvc-pijp heen windt om zo een electromagneet te kunnen maken. Zijn afstudeerverslag is te downloaden via deze Tumblr, waar ook erg leuke foto's van het project staan.