/
  • Ik heb een lijstje met dingen die ik ooit op TV wil doen. Is dat raar? Heeft iedereen zo'n lijstje?¬†Op mijn lijstje staan onder andere:
   - LEGO op tv gebruiken voor wetenschappelijke uitleg.
   - aan Matthijs van Nieuwkerk een formule uitleggen.
   - "applaus voor mijn assistent" zeggen.
   - met playmobiel-piraten-bootjes spelen.

   En de lijst gaat door...

   Deze zomer was ik in de gelukkige positie om een aantal van deze zaken van mijn lijst af te kunnen vinken: ik mocht college geven voor de Universiteit van Nederland. Ik heb in club Air vijf kwartier verteld over parkeer-hulp-sensoren, Fourier, dubstep, Newton, Arduino's en regenmeters. Was geweldig om te doen!

   Vanaf aanstaande maandag 21 oktober zal vijf dagen lang elke dag om 20.30 een college van mij online gezet worden op UniversiteitvanNederland.nl. Ik vind het spannend: ik heb ze zelf al gezien en ben erg tevreden met het resultaat. Maar ben natuurlijk heel erg benieuwd wat jullie er allemaal van vinden!

   Als extraatje voor oplettende kijkers: Ik heb in elk college een ander t-shirt aan. De eerste die de link tussen de t-shirts en de college's meldt via twitter (@RolfHut) stuur ik een Arduino en een kopie van mijn proefschrift op! De Haarlem-crew (you know who you are) zijn uitgesloten van deelname vanwege te veel inside-info.

   Tot slot: een paar screenshots om alvast een idee te krijgen.