/
  • Een wielrenster met een verstopt hulpmotortje. Het mag niet, maar wij van de Maakbare Wereld vonden het stiekem geweldig. En dus besloten we om voor de zomer-special allemaal een manier te verzinnen om, op typische maakbare wereld manier, vals te spelen tijdens de Olympische Spelen.

   In de Volkskrant van 9 juli (of op Blendle) kan je alles lezen over Ans haar kantelbare basketball bord, over Cor zijn volleybal-blok-oprol-net en overĀ deĀ eindsprint-jetski-boost die Ernst in zijn skiff verstopte. En, last but not least, over mijn raketspeer.

   Ik besloot dat als je toch vals speelt bij de Olympische Spelen, je het dan maar als best zo spectaculair mogelijk moet doen. Dus lijmde ik modelbouw raket motortjes aan een werpspeer.

   Uitproberen doe je natuurlijk niet in de binnenstad van Haarlem, maar gelukkig was ik recent op bezoek bij het Betakamp van middelbare school de Populier, in Den Haag. Betakamp? Drie dagen lang op een boerderij net over de grens alle beta-dingen doen die je niet kan maken op een school die midden in Den Haag staat: frituurpan in de fik steken, luchtbuks schieten en dus ook: model raketjes lanceren. De leerlingen maakte een veilige versie die je gewoon van een platformpje kon lanceren. En ik maakte dus een raketspeer, met drie motoren, die ik uit mijn hand lanceerde...

   Zie hieronder voor het resultaat.