/
  • Hoe word je maker?

   Ik heb de vraag vaak moeten beantwoorden. Mijn standaard antwoord: door gewoon te beginnen. Maak iets van iemand anders na. Verander het dan naar je eigen wensen. Veel mensen die ik dit vertel zeggen dan dat ze niet met het benodigde gereedschap om kunnen, of durven, te gaan. Dat snap ik wel: ik pak ook liever iets vertrouwds (ducttape) dan iets nieuws (naald en draad) om een scheur in mijn broek te repareren, ook al is dat niet ideaal.

   de 50 tools die je voor je 12e moet kennen

   de 50 tools die je voor je 12e moet kennen

   Om daar verandering in te brengen bedacht maak-vriendin Astrid Poot een lijst met vijftig tools1 die een kind voor zijn twaalfde moet kennen. De lijst staat op een prachtige poster waar je de tools die je al kent af kan vinken. Ideaal voor de kinderkamer en mooi om op 5 december, samen met een van de tools, van de sint te krijgen!

   De poster is op makersmaken.nl te bestellen

   Op lekkersamenklooien.nl beschreef Astrid haar redenen om deze poster te maken

   Ik vind de poster zo'n goed idee dat ik het inbracht als onderwerp bij Nieuws en Co op Radio 1. Het werd een leuk, vrolijk gesprek dat hieronder terug te luisteren is.

   1 Astrid heeft het nadrukkelijk over tools en niet gereedschappen omdat "gereedschap" bij veel mensen een beperkt beeld oproept. Op de poster staan naast de klassieke "gereedschappen" zoals hamers en zagen namelijk ook "gist", "breinaalden" en de "camera". Tools dus.