/
  • De beste, en mooiste, manier om de aarde te bekijken en begrijpen is van boven. Toen ik hoorde dat deze zomer, en alleen deze zomer, je de torens van de Bavo kathedraal in Haarlem mag beklimmen en dat er een loop-brug tussen de torens is opgehangen, moest ik dat zien.

   De Bavo kathedraal in Haarlem. Niet de verwarren met de Bavo kerk op de grote markt. Iets met beeldenstorm en geschiedenis... De tijdelijke loopbrug is in deze foto goed te zien.

   Wat bleek is dat de tocht naar die loopbrug toe een hele klim is door de hele kathedraal. Door de gewelven waar je de dakconstructie kan zien, langs de binnenkamer van het klokwerk, voordat je uiteindelijk op de torens staat en over de stad uit kijkt. "Klim naar het licht", zoals de opstelling heet, is tot 30 September 2019 open: zowel voor dagjes mensen, als voor Haarlemmers die hun stad van boven willen zien een aanrader! Voor informatie en tickets: https://www.koepelkathedraalhaarlem.nl/klimnaarhetlicht/

   Spiraaltrap naar de koepel van de kathedraal. 25 meter

   De dakconstructie boven het middenschip.

   Vanuit de koepel naar beneden de kerk in kijken.

   Een van de klokken

   Uitzicht over Haarlem

   Een KLM vliegtuig nadert Schiphol

   Een andere versie van "the Two Towers"

   De loopbrug tussen de twee torens gezien vanaf de grond.