/
  • Mr. Wolowitz lamp was het onderwerp van de 4de Hutskoffer, die te lezen was in de Volkskrant van 30 augustus 2014, of hier op Blendle. Daarin beschreef ik hoe ik de lamp heb nagemaakt die Holowitz, een van de hoofdpersonen uit de TV serie "The Big Bang Theory" heb nagemaakt. Van 29 augustus tot en met 6 oktober konden bezoekers van deze site de lamp via een knop aan, of uit, zetten en via een webcamfeed meekijken in mijn huiskamer. In die periode is meer dan 7500 keer de lamp bij mij thuis aan of uit gezet, met een piek van 1000 keer per uur op zondagavond 31 augustus. Op 6 september heb ik de lamp uitgezet: ik had de onderdelen nodig voor een volgend project, dat in een volgende Hutskoffer in de Volkskrant beschreven gaat worden. Hieronder staan een aantal foto's van de opstelling. Voor iedereen die het project na willen maken, staat op github alle benodigde software. Onderaan de pagina staat de originele scene uit "The Big Bang Theory", waar dit project op gebaseerd was. 

  • Extra info

   • Deze pagina is geinspireerd op de scene uit de Big Bang Theorie die je hiernaast kan zien. 
   • Alle software om dit systeem thuis na te bouwen kan je hier downloaden. Ik heb dit allemaal in het Engels geschreven omdat ik dit voorbeeld ook wil gaan gebruiken voor mijn (internationale) studenten.
   • Met behulp van de software kan je een simpele versie van deze pagina namaken. Ik heb daar alle lay-out die op deze pagina door word-pres geregeld wordt weg gehaald. Zie rolfhut.nl/wolowitzLamp.html voor een voorbeeld.