/
  • Vind-je-fiets-ding

   Vanaf 6 juni tot en met 19 augustus 2015 kon je op deze pagina aangeven dat je interesse had in mijn vind-je-fiets-ding. Een vind-je-fiets-ding is een apparaat dat ik gemaakt had om mijn fiets in de overvolle stalling van station Delft terug te vinden, zie de video hieronder. Gezien de reacties die ik kreeg besloot ik via deze pagina te peilen of er genoeg animo was om mijn vind-je-fiets-ding te massa-produceren. Dat hebben 150 mensen gedaan. 150 mensen is 100 meer dan ik verwacht had toen ik mijn eigen vind-je-fiets-ding bouwde, maar een paar honderd te weinig om een crowdfunding campagne op te starten. Ik heb daarom besloten om mijn vind-je-fiets-ding niet via crowdfunding te gaan massa-produceren. Helaas.

   Maar: niet getreurd als je toch een vind-je-fiets-ding wil. Er zijn drie goede mogelijkheden:

   1. Bouw hem zelf! Lees mijn oorspronkelijke artikel uit de Volkskrant (of op Blendle) ter inspiratie. De schakeling die ik gebruik staat hieronder in detail.  Als tip: ik zou de LM7805cv vervangen door een betere manier om het voltage naar 5V om te zetten: de LM7805cv "verbrandt" het stuk tussen 9V en 5V als warmte en jast er zo binnen een dag een 9V batterij doorheen. Dan ga je je fiets niet vinden. Een heel mooie combo zou natuurlijk zijn met de oplader-unit uit mijn steampunk-draadloos-oplaadbare lamp: de powerboost van Adafruit.
   2. Axa heeft blijkbaar een achterlicht op de markt met een vind-je-fiets afstandbediening erin. Te koop voor €30
   3. De ANWB heeft ook een vind-je-fiets-ding gemaakt ooit. Was €30, maar nu in de aanbieding voor €5! Het fiets-alarm.
   4. De makers van Frolic Studio hebben een fietsbel gemaakt die je kan pingen met je telefoon. Lijkt heel erg op mijn vind-je-fiets-ding, maar dus via Bluetooth, je telefoon en een app. Hun kickstarter gaat op 1 september 2015 live. Je kan je hier opgeven om op de hoogte te blijven van hun product: http://pingbell.frolicstudio.com/ 

   Vanuit "de Maakbare Wereld" bezien is het natuurlijk mooier als iedereen zelf een vind-je-fiets-ding maakt in plaats van dat ik ze ga leveren, dus misschien is dit wel de mooiste uitkomst. Happy Making!