/
  • Rolf Hut

   Ik ben wetenschapper aan de TU Delft en los mijn problemen met een MacGyver instelling op. Ik maak meetapparatuur van consumenten electronica. Ik zoek nieuwe inzichten in bestaande openbare data-bronnen. Ik motiveer studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen, te doen.

   Daarnaast ben ik duizendpoot en heb ik een brok energie dat ik gebruik om dingen, projecten en evenementen op te zetten. Regelmatig schuif ik bij Nieuws en Co, rond 18.15 op NPO Radio 1 aan. Daar praat ik over het nieuws vanuit mijn wereld gezien, zoals in dit voorbeeld over techniek voor iedereen, niet alleen voor ingenieurs.

   Ik schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Ik ben publiek spreker over techniek en wetenschap. Ik schrijf een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Ik geef workshops van festivals tot basisscholen waarin van jong tot oud leren dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta's. Ik ben vooral eindeloos nieuwsgierig. Online en in mijn eigen leven kom ik continu projecten en projectjes tegen waar mijn geek-hart sneller van gaat kloppen. En daar schrijf ik dan een stukje over. Ter informatie, of ter inspiratie. Maar in ieder geval ter vermaak.

   Op deze website publiceer ik mijn blogs, columns en andere schrijfsels, of als die ergens anders staan, publiceer ik hier een link. Ook aankondigingen van en links naar media-optredens vermeld ik hier. Over mijn wetenschappelijke werk publiceer ik op deze site blogs die op een leken-publiek gericht zijn. Voor mijn wetenschappelijke artikelen ben ik te volgen op researchgate en natuurlijk op mijn TU Delft pagina.

   Wil je me boeken voor een lezing of een workshop, neem dan contact op met de Speakers Academy of benader me op twitter: @rolfhut.

  • Recente blogs en nieuws

   Wie is de nerd?

   June 17, 2011

   Duidelijk: Nerds "Je slaven hebben een groter hol nodig". Zegt je niks? Dan ben je voor mij geen nerd. Nerds hebben Dungeon Keeper gespeeld. Kennen het verschil tussen een Ork en een Orc. Herkennen een Dark Lord of the Sith. Rekenen in MATLAB, niet in excel, en dragen lange leren jassen. Toch? [...]

   lees verder

   Print your world

   June 3, 2011

   “Tea, earl grey, hot”. Ik zal het niet meemaken dat een machine op commando een perfecte versie van "The taste of dried-up leaves boiled in water" maakt. Maar de eerste stap is gezet.  3d printers beginnen langzaam aan beschikbaar te worden voor "gewone" mensen. Makerbots of replicator, hoe [...]

   lees verder

   80 of page 84