/
  • Rolf Hut

   Ik ben wetenschapper aan de TU Delft en los mijn problemen met een MacGyver instelling op. Ik maak meetapparatuur van consumenten electronica. Ik zoek nieuwe inzichten in bestaande openbare data-bronnen. Ik motiveer studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen, te doen.

   Daarnaast ben ik duizendpoot en heb ik een brok energie dat ik gebruik om dingen, projecten en evenementen op te zetten. Regelmatig schuif ik bij Nieuws en Co, rond 18.15 op NPO Radio 1 aan. Daar praat ik over het nieuws vanuit mijn wereld gezien, zoals in dit voorbeeld over techniek voor iedereen, niet alleen voor ingenieurs.

   Ik schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Ik ben publiek spreker over techniek en wetenschap. Ik schrijf een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Ik geef workshops van festivals tot basisscholen waarin van jong tot oud leren dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta's. Ik ben vooral eindeloos nieuwsgierig. Online en in mijn eigen leven kom ik continu projecten en projectjes tegen waar mijn geek-hart sneller van gaat kloppen. En daar schrijf ik dan een stukje over. Ter informatie, of ter inspiratie. Maar in ieder geval ter vermaak.

   Op deze website publiceer ik mijn blogs, columns en andere schrijfsels, of als die ergens anders staan, publiceer ik hier een link. Ook aankondigingen van en links naar media-optredens vermeld ik hier. Over mijn wetenschappelijke werk publiceer ik op deze site blogs die op een leken-publiek gericht zijn. Voor mijn wetenschappelijke artikelen ben ik te volgen op researchgate en natuurlijk op mijn TU Delft pagina.

   Wil je me boeken voor een lezing of een workshop, neem dan contact op met de Speakers Academy of benader me op twitter: @rolfhut.

  • Recente blogs en nieuws

   Zet even op papier welke goede idee├źn je gaat hebben in 2012. Weet je nog niet? oh, dan ben je ontslagen: geen geld voor jou. Klinkt raar? Welkom in de wetenschap en R&D. Geen onderzoek zonder geldschieters. Geldschieters die willen weten waar ze hun geld aan uitgeven. Helemaal als dat [...]

   lees verder

   Gezocht: meer feiten

   May 20, 2011

   Er knaagt iets. Ik doe maar wat. Ik ben helemaal geen expert. Ik improviseer de wereld bij elkaar. Ik weet bijna niks. Elke keuze is een gok en ik zie wel waar het schip strand. Maar je weet toch zo veel? Ik hoor het sommige mensen denken. Nou nee. Ik luister naar mensen (je zou het niet zeggen). [...]

   lees verder

   81 of page 84