/
  • Nationaal Experiment Wentelteefjes

   Ionica denkt dat haar wentelteefjes recept beter is dan dat van mijn oma. Dat moet natuurlijk getest worden! Die test heb ik gedaan en in dit blog beschreven. Maar mijn twintig wentelteefjes zijn niet genoeg. Om te kijken of het nieuwe Ionica-recept beter is dan het oude oma-recept heb ik hulp nodig: jullie hulp. Ik heb het Nationaal Experiment Wentelteefjes opgezet (NEW). Het NEW is een wetenschappelijk experiment, uitgevoerd door mensen thuis. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om zelf mee te doen met het NEW: het grote dubbel-blind experiment om vast te stellen wat de Nederlanders het lekkerste wentelteefjes recept vinden.

  • Om mee te doen heb je minstens twee personen nodig: een experimentator en een test kandidaat. Een stappenplan voor het hele experiment kan je hier online lezen. De experimentator heeft dit formulier nodig en elke test kandidaat heeft een exemplaar van dit formulier nodig.

   Het recept staat uitgelegd in het formulier voor de experimentator, maar kan je ook hier online nalezen. Na afloop kan je de formulieren online invullen: hier voor experimentatoren en hier voor test-kandidaten. Je kan ook een foto maken van de formulieren en deze mailen naar wentelteefjes@rolfhut.nl .

   Dit experiment loopt tot en met 31 augustus 2014. Daarna gaan Ionica en ik de resultaten verwerken. Hou onze websites in de gaten! 

   Twijfel je waarom dubbel-blind experimenten nodig zijn, kijk dan naar het filmpje hieronder. Ik heb er ook een filmpje bijgezet waarin ik het recept kort uitleg.